25 mai este data limită. Ce se întâmplă cu fotbalul în Europa: scrisoarea trimisă de UEFA ligilor naţionale

Users who viewed this discussion (Total:0)

Status
Not open for further replies.

Samy

Veteran
Veteran

Joined
20 Apr 2020
Threads
56
Messages
155
Reaction score
25
Points
28
Age
19
UEFA a cerut ligilor europene de fotbal să prezinte, până cel mai târziu pe 25 mai, planurile lor de reluare a sezonului, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus
1588075465115.png
Scrisoarea trimisă de UEFA ligilor naţionale
Scrisoarea UEFA, trimisă de preşedintele acestui for, Aleksander Ceferin, şi de secretarul general Theodore Theodorisis afirmă: "Asociaţiile naţionale şi/sau ligile ar trebui să comunice UEFA înainte de 25 mai programul lor de reluare a competiţiilor interne, inclusiv data reluării şi formatul competiţiei".

Federaţiilor care decid să nu reia sezonul, UEFA le-a cerut "să explice circumstanţele particulare care justifică o oprire prematură şi să selecteze cluburile participante în sezonul 2020-2021 al cupelor europene pe baza meritului sportiv în competiţiile interne în sezonul 2019-2020".

CEx. al UEFA se va reuni pe 27 mai
Comitetul Executiv al UEFA, care se va reuni pe 27 mai, vrea să poată decide, la acea dată, reluarea UEFA Champions League şi a Europa League, ce ar urma atunci să se încheie cel mai târziu în luna august.


UEFA a precizat că va arăta înţelegere faţă de ligile care nu vor putea da un răspuns clar din cauza deciziilor guvernamentale legate de coronavirus.

UEFA a indicat că preferă ca federaţiile interne să ducă la capăt sezonul intern, nu să-l anuleze.

Bundesliga, Serie A şi Premier League au anunţat că vor să încheie sezonul, dar campionatul Olandei a fost anulat vineri. În Eredivisie nu va fi desemnată o campioană şi nu vor exista echipe retrogradate şi promovate, această decizie fiind foarte criticată de mai multe cluburi.


Sursa: digisport.ro
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom