A fost descoperit un anticorp uman care blochează infecţia cu SARS-COV-2

Users who viewed this discussion (Total:0)

Status
Not open for further replies.

Alex.

MANIACX FOREVER!!
Veteran

Joined
14 Apr 2020
Messages
107
Reaction score
25
Points
28
Age
21

O echipă de cercetători a identificat un anticorpmonoclonal uman care împiedică virusul SARS-CoV-2 să infecteze culturile de celule, ceea ce reprezintă un prim pas spre dezvoltarea unui tratament împotriva COVID-19, potrivit unui articol publicat luni de revista Nature Communications şi citat de EFE, scrie Agerpres.

"Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuţi cu anticorpi care au vizat infecţia cu SARS-CoV, care a apărut în 2002/2003. Utilizând această colecţie de anticorpi împotriva SARS-CoV, am identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-CoV-2. Acest anticorp neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecţiei în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta", a explicat Berend-Jan Bosch, cercetător la Universitatea din Utrecht.

El a observat că acest anticorp ar putea avea capacitatea de a frâna și boli ce pot apărea pe viitor şi care sunt provocate de coronavirsuri", a precizat expertul olandez. "Acest anticorp utilizat în această cercetare este în întregime uman", a precizat cercetătorul.

Descoperirea a fost realizată de cercetători de la Universitatea din Utrecht (Olanda), Erasmus Medical Centre şi Harbour BioMed (HBM).

Sursă : stiripesurse.ro
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom