Ce se întâmplă cu situația elevilor fără acces la online, care nu aveau nicio notă în catalog la începutul semestrului 2

Users who viewed this discussion (Total:0)

Status
Not open for further replies.

Random.

Veteran
Veteran

Joined
15 Apr 2020
Messages
137
Reaction score
34
Points
28
Age
20
Location
Bucuresti
1588121895026.png
Mulți copii, în special din mediul rural, nu au acces la educația online și pentru ei Ministerul Educației va reveni cu soluții, cel mai probabil cu achiziții de tablete care le vor fi puse la dispoziție, a anunțat, marți, președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.
Accesul copiilor din mediul rural la educația online este o problemă importantă, pe care președintele spune că discutat-o în toate întâlnirile pe care le-a avut pe tema școlii.

„Acolo unde copiii, de exemplu, nu au notă în catalog de la începutul semestrului II, vor fi invitați la școală, în condiții de maximă siguranță și distanțare, poate vor da o lucrare de control sau vor da un răspuns la o temă, și în acest fel vor putea să fie încheiate situațiile lor”, a explicat președintele Klaus Iohannis, referindu-se la acești copii, care nu au avut acces la școala online.

Autoritățile au anunțat, luni, că s-a luat decizia ca grădinițele, școlile și universitățile să rămână închise, iar procesul de educație să continue online. Mediile vor fi încheiate doar cu 2 note, fără teză, iar materia care nu a fost parcursă va fi recuperată în următorul an școlar, a anunțat ministrul educației, Monica Anisie.

„Pentru situaţiile speciale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare”, a declarat luni ministrul Monica Anisie. Copiii vor învăța și vor primi note online, a mai spus Anisie. „Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învăţare şi sarcini de lucru”, a adăugat ea.

Ministerul Educației trebuie să găsească soluții până în septembrie
„Pot să vă spun că am discutat foarte detaliat despre ce trebuie să facă ministerul în timpul verii, când, obligatoriu, trebuie să ne pregătim pentru un posibil val 2 de epidemie și eu am pretenția ca până în septembrie să găsim soluții pentru exact acești copii care acum nu au putut să beneficieze de o formă de învățământ la distanță”, a spus președintele, marți, în conferința de presă.

„De asemenea, am pretenția - și am găsit că la minister se vede exact la fel chestiunea - să fie elaborate ghiduri și pentru dascăli. Majoritatea dascălilor improvizează acum, când lucrează online. Trebuie să existe ghiduri, să se elaboreze metodologii, trebuie material auxiliar online, care să fie folosit de dascăli atunci când se va reveni, dintr-un motiv sau altul, pe forma de învățământ online”, a spus Klaus Iohannis.

„Ținta nu sunt doar copiii care acum nu au acces, ținta este toată populația școlară și dascălii, care vor trebui să știe cum să folosească aceste medii pentru a garanta o școală performantă”, a precizat președintele.

El fusese întrebat cum este respectat dreptul la educație, în contextul desfășurării cursurilor online, în condițiile în care copiii din mediul rural nu au acces la internet, la informație.

sursa: digi24.ro
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom