Ce sunt jocurile online in browser .io si un top 5 jocuri .io

Users who viewed this discussion (Total:0)

Magic

Alin
Staff member
Administrator

Joined
13 Apr 2020
Threads
11
Messages
70
Reaction score
45
Points
18
Age
25
Occupation
Greu de spus
Discord
Magic#3585
Dacă ați ajuns la acest articol in timp ce cautati jocuri multiplayer online in browser, mai jos veti gasi informatii cu privire la jocurile .io si voi prezenta un TOP 5 cu cele mai bune jocuri online .io disponibile pentru a le juca cu utilizatori reali sau chiar prietenii vostri direct din browser.

Ce sunt jocurile .io?

Sunt jocuri de actiune online multiplayer MMOG pe care le poti juca in general in browser.

Un MMO sau MMOG (Massive Multiplayer Online Game) este un joc pentru calculator care este capabil sǎ suporte sute sau chiar mii de jucǎtori simultan și este jucat prin intermediul internetului.
Lumea virtualǎ în care se desfășoarǎ jocul este de obicei una mare și persistentǎ, majoritatea au propria unitate de timp. Diferenṭa dintre acest tip de jocuri și cel în reṭea este instanṭierea. În jocurile de reṭea instanṭierea unei lumi poate fi fǎcutǎ de oricine, iar fiecare instanṭă suportǎ doar un numǎr limitat de jucǎtori simultan (10-50). Jocurile MMO permit jucǎtorilor sǎ participe la competiții la scarǎ mare, sǎ concureze alǎturi de jucǎtori de diferite rase, vârste sau naționalitǎți. Majoritatea jocurilor MMO cer jucǎtorilor investirea unui timp îndelungat în joc, în crearea caracterelor și creșterea/dezvoltarea lor. Unele jocuri MMO cer o taxǎ lunarǎ sau doar cumpǎrarea jocului.

În primul rând, de ce sunt numite Jocuri .io ? De ce naiba se încheie toate cu .io ? Sunt toate dezvoltate de aceeași companie? Răspunsul este simplu: .io este o extensie de domeniu trending (.com, .org, etc), este ca noul dot.com al jocurilor online. Există câteva explicații tehnice de ce .io devine atât de popular pentru start-up-uri de tip tech, cum ar fi disponibilitatea mai mare a numelor de domenii, dar cea mai simplă explicație este că este un acronim pentru intrare / ieșire, care este relevant pentru programarea și dezvoltarea de software in lume.

Deci nu, jocurile .io nu sunt dezvoltate de aceeași companie, este pur și simplu o extensie de domeniu cu trend care a devenit popular printre tech start-up-uri.

Ce au in comun jocurile .io ?

Jocurile .io dispun deobicei de câteva lucruri în comun și anume gameplay-ul bazat pe arena, leaderboard on-line, și câștigul de puncte pentru uciderea altor jucători. Din moment ce jocurile .io din browser se încearcă să fie cat mai prietenoase și simpliste posibil, ele sunt de obicei scrise în Javascript, HTML, CSS, sau o combinație a acestora, ceea ce le face compatibile cu cele mai multe dispozitive și browsere.

Care sunt jocurile .io ? TOP 5 cele mai jucate jocuri .io

Deci, care sunt cele mai bune si cele mai populare jocuri .io disponibile pentru a fi jucate? Iată top 5 ... pentru care aveti subiect separat de discutii si cateva informatii despre jocul respectiv tot in aceasta categorie forumistica.
agar.io - https://www.maniacx.ro/threads/informatii-si-discutii-despre-agar-io.57/
slither.io -
wormate.io -
diep.io -
bonk.io

Bonus inca 6 jocuri .io populare:
warscrap.io
hole.io
superhex.io
aquapark.io
twix.io
florr.io - joc nou asemanator diep.io

Jocuri de browser online multiplayer care nu sunt .io :
agar.ws - joc asemanator cu www.agar.io
mitos.is - joc asemanator cu www.agar.io
1v1.lol - joc de browser asemanator cu fortnite

Jocuri de acest gen si pe platforma Steam:
mitos.is - asemanator agar.io
worm.is - asemanator slither.io si wormate.io

Hai sa creem o comunitate de jucatori de acest gen de joculete pentru relaxare si amuzament. :)
PS: Ca sa va cunoasteti intre voi folositi in nume tag-uri cu MANIACX sau MNX, respectiv ManiacX.ro poate atragem si ceva trafic si ne facem si prieteni straini de joaca. :)

PS2: Nu toate jocurile au sistem de invite pentru joaca cu prietenii... cele din browser in special, iar ca sa ajungi pe serverul respectiv cu un prieten trebuie sa incerci des sa te conectezi in acelasi timp si sa ai putin noroc sa pici random cu acel prieten.

* Articol creat de Magic pentru maniacx.ro

# Va rog cand faceti o postare in aceasta categorie cu un joc de acest gen sa aduceti si cateva informatii despre gameplay-ul jocului, fie de pe internet sau personale.
 
Last edited:

Choco-Latte

Veteran
Veteran

Joined
28 Apr 2020
Threads
5
Messages
54
Reaction score
25
Points
18
Age
20
Krunker.io e noul counter strike pentru browser,chiar se misca bine si ai diferite feature-uri (5 caractere)
 

Flavian

Sure???
Veteran

Joined
15 Apr 2020
Threads
1
Messages
48
Reaction score
44
Points
18
Age
20
Mai e skribbl.io care e un joc in pe care l poti juca cu prietenii, unul deseneaza si ceilalti trb sa ghiceasca ce e
 

Choco-Latte

Veteran
Veteran

Joined
28 Apr 2020
Threads
5
Messages
54
Reaction score
25
Points
18
Age
20
OFF: NESIMTITULE NU MAI SPUNE MINCIUNI MAGIC CA STIU CA STELLARI E FAKE
ON: Acronimul MMOG indeplineste toate conditiile in toate jocurile .io .
Majoritatea jucatorilor sunt AI,roboti,boti,calculatoare,cum vreti voi sa le spuneti.Ati cautat vreodata "io games" pe golgle si sa dati pe la ultimele pagini sa observati ca tot exista jucatori care sa va tina concentrati in joc?
Las explicatii mai tehnice in videoclipul asta:
 
Top Bottom