Iohannis: Săptămâna viitoare decidem dacă vom continua cu stare de urgență

Users who viewed this discussion (Total:0)

Status
Not open for further replies.

Random.

Veteran
Veteran

Joined
15 Apr 2020
Threads
67
Messages
139
Reaction score
36
Points
28
Age
20
Location
Bucuresti
1588121641770.png
Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți după amiază, într-o primă conferință de presă după două luni de zile, că va decide săptămâna viitoare dacă va prelungi starea de urgență, care expiră în data de 15 mai.
Președintele s-a ferit să anunțe o dată exactă de la care restaurantele sau mall-urile, de exemplu, vor putea fi deschise.

„Ele depinde de evoluția epidemiei, nu putem să știm azi câți bolnavi vom avea pe 5 iunie sau pe 28 mai. Săptămâna viitoare vom lua decizia în ceea ce privește forma în care continuăm. Dacă continuăm cu stare de urgență sau altă formă administrativă”, a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că atunci se va putea comunica „dacă de pe 15 mai putem să mergem la dentist”, oferind acest exemplu.

„Decizia o luăm săptămâna viitoare. După o săptămâna două vom putea să anunțăm următoarea măsură”, a completat el.

Întrebat dacă după 15 mai va fi stare de alertă, Klaus Iohannis a răspuns: „Noi discutăm aceste variante de două săptămâni, decizia nu o vom lua mâine. Vrem să urmărim cum evoluează situația din punct de vedere epidemiolgic”.

„Această decizie o vom lua probabil în cursul săptămânii viitoare, când avem date noi. Pot să vă spun că legislația secundară aferentă variantei în care nu prelungim starea de urgență este aproape finalizată. Eu am dorit să fim pregătitți din timp pentru ambele variante, să nu fim iarăși în stare de stres, ca la începutul epidemiei”, a completat șeful statului.

Klaus Iohannis a mai spus în acest sens că România trebuie să fie pregătită pentru un eventual al doilea val de îmbolnăviri, care ar putea exista la toamnă, sau pentru o altă boală, exprimându-și speranța că nu va fi cazul.

sursa: digi24.ro
 

Jok3r.

Veteran
Veteran

Joined
15 Apr 2020
Threads
0
Messages
23
Reaction score
6
Points
13
Age
20
Se poate pune si in cur si in cap, starea de urgenta poate fii prelungită o singura data timp de 30 de zile si pe 15 mai trece prelungirea starii de urgență, deci n are ce sa faca, decat sa dea ordonanțe prin care sa ne oblige sa purtam masti/manusi, sa pastran distanta in magazine si cam atat.. starea de urgenta le permite sa le taie drepturile oamenilor, iar această stare de urgenta poate fii data o data pe an, la fel, prelungita o singura data timp de 30 de zile, deci daca ar "prelungii", asa cum se aude, ar insemna ca vor incalca legile si drepturile omului, fapt prin care domnul presedinte poate fii pedepsit penal, iar aici o sa intervină UE daca se va face asemenea prostie! Cunosc destul de bine legile astea, nu-s din sistem degeaba. :)))
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom