Reacție oficială din partea Rapidului după decizia Curții de Apel în privința siglei

Users who viewed this discussion (Total:0)

Random.

Veteran
Veteran

Joined
15 Apr 2020
Threads
67
Messages
139
Reaction score
36
Points
28
Age
20
Location
Bucuresti
FC Rapid a solicitat în instanță dreptul exclusiv de folosire a siglei, însă Curtea de Apel a respins cererea giuleștenilor, după ce aceștia câștigaseră în primă instanță. Ulterior, clubul Rapid a emis un comunicat pe această temă.
1588848516124.png
Reacție oficială din partea Rapidului după decizia Curții de Apel în privința siglei
Iată reacția echipei din Liga 2, după decizia tribunalului: "Fapt - în anul 2018, FC Rapid a achiziționat în licitație publică, pentru suma de 400.000 euro plus TVA, marca Fotbal Club Rapid.

Din anul 2019, FC Rapid se află în litigiu cu entitatea AFC care solicita anularea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziționată la licitație publică. Litigiul este înregistrat la Tribunalul București în prima instanță.

Printr-o acțiune separată, clubul FC Rapid a solicitat instanței de judecată să interzică provizoriu, pe durata judecării litigiului anterior menționat, utilizarea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziționată la licitație, de către entitatea AFC.


FC Rapid: "Clubul NU a pierdut dreptul de utilizare al numelui și continuă litigiul cu entitatea AFC"
Ca urmare, prin ordonanța președențială, instanța a interzis entității AFC utilizarea marcii Fotbal Club Rapid până la obținerea unei sentințe definitive în litigiul de fond. Entitatea AFC a formulat apel la această ordonanță.

Instanța de apel a apreciat diferit de instanța de fond și ne-a respins acea cerere cu caracter provizoriu. Aceasta este semnificația deciziei de instanță evocată, astăzi, în presă.

Clubul Rapid NU a pierdut dreptul de utilizare al numelui (drept câștigat prin achiziția din licitație publică a mărcii Rapid) și continuă litigiul cu entitatea AFC pe speța utilizării abuzive de către aceasta a mărcii achiziționate la licitație publică.

Vom clarifica aceste nuanțe juridice în intervenții publice, în zilele următoare, și invităm întreaga suflare rapidistă la calm și echilibru, pentru a ramâne concentrați pe obiectivele sezonului în curs"
, se arată în comunicatul postat de FC Rapid.

Cum au reacționat Daniel Pancu și Daniel Niculae
La auzul veştii, doi dintre cei mai cunoscuţi rapidişti, Daniel Niculae şi Daniel Pancu au "rămas mască".

Daniel Pancu: "Juridic, eu nu stau foarte bine, nu ştiu dacă asta cu sigla e adevărată, dacă e o hotărâre definitivă. Nico poate să răspundă mai bine la întrebările astea."

Daniel Niculae: "Ştiu că existau mai multe procese legate de siglă, de marcă, de continuatoarea de drept a clubului. E o ştire pe care nu ştiu cum să o iau. E păcat că se ajunge iarăşi aici. E al nu ştiu câtelea proces care se pierde. Prima dată când pierzi un proces vis-a-vis de continuatoarea de drept a Rapidului, poţi să spui că e o întâmplare şi că probabil cineva a judecat greşit. Dar când lucrurile se complică odată cu trecerea timpului, nu e ok."

via digisport.ro

FUN FACT: Am fost prezent la meciul din poza (Singureni-Rapid),meci pentru calificarea in liga a 3-a.Un amic bun era titular la Singureni in acel meci (Mihai Ciulica,fundas dreapta) disputat pe stadionul astrei din Giurgiu.Inca un lucru care m-a amuzat a fost aparitia primarului in meci,pe teren chiar,jucandu-si "meciul de retragere".
 
Top Bottom