România este CODAȘA Europei în ceea ce privește numărul de jurnaliști

Users who viewed this discussion (Total:0)

Status
Not open for further replies.

Alex.

MANIACX FOREVER!!
Veteran

Joined
14 Apr 2020
Threads
28
Messages
122
Reaction score
32
Points
28
Age
21

Aproximativ 400.000 de jurnalişti erau în 2019 în cele 21 de state membre ale Uniunii Europene (UE) pentru care există date disponibile, ceea ce reprezintă echivalentul a 0,2% din totalul persoanelor ocupate din UE, arată datele publicate de Eurostat.
Când vine vorba de activităţile economice asociate cu jurnalismul, aproximativ 1,1 milioane de persoane erau angajate în cele 27 de state membre UE în activităţi de publishing precum publicarea de cărţi, ziare, reviste şi publicaţii. Această cifră este echivalentă cu 0,5% din totalul persoanelor ocupate din UE, scrie agerpres.ro.

În rândul statelor membre UE, Germania are cel mai mare procent de persoane angajate în activităţi de publishing, 1,3% din totalul persoanelor ocupate, urmată de Finlanda şi Suedia, ambele cu 0,7%, şi Danemarca, 0,6%. Pe ultimele locuri în UE sunt România şi Slovacia, unde persoanele angajate în activităţi de publishing reprezintă 0,1% din totalul persoanelor ocupate.

Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertăţii Presei la 23 decembrie 1993 de către Adunarea Generală a ONU, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO în 1991. ONU a declarat marcarea acestei zile pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, ca o componentă fundamentală a drepturilor omului.

Sursă: stiripesurse.ro
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom