Smart ar putea lansa un SUV compact în 2022: "Parteneriatul cu Geely ne va ajuta să mărim volumul de vânzări"

Users who viewed this discussion (Total:0)

Samy

Veteran
Veteran

Joined
20 Apr 2020
Threads
56
Messages
155
Reaction score
25
Points
28
Age
19
1589297789792.png
Smart ar putea lansa un SUV compact în 2022, ca parte a planurilor de a extinde radical gama de modele după ce Geely a achiziționat 50% dintre acțiunile constructorului de la Daimler.


În primăvara anului trecut, constructorul chinez Geely a achiziționat 50% din marca Smart, care va produce exclusiv modele electriceîncepând din 2022.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că vânzările brandului erau în scădere puternică, iar Daimler nu avea interesul de a investi semnificativ în această marcă.
Sub noua conducere comună Daimler-Geely, Smart și-ar putea însă extinde semnificativ gama de modele. Publicația britanică Autocar susține că Smart ar putea lansa un SUV compact în 2022, strategie care ar avea rolul de a crește vânzărilor pe fondul popularității acestui segment.
Informația nu a fost confirmată oficial de Smart, însă reprezentanții brandului admit că pregătesc o serie de noutăți.
"În termeni de modele, aș spune să stați pe fază. Trebuie să creștem volumele. Trebuie să fim competitivi într-o lume cu volume mai mari, iar asta este extrem de important în special în acest segment. Prin colaborarea cu Geely avem acces la cunoștințele lor și, în plus, cooperăm și cu Volvo", a declarat Markus Schäfer, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare al Daimler, cu referire la faptul că Volvo este în proprietatea Geely.


Smart a comercializat anul trecut în Europa circa 115.000 de unități, în creștere cu 15% comparativ cu 2018.

Via Autocar
 
Top Bottom