Spaniolii nu glumesc! Au trimis memoriul pentru a adopta regula propusă de Dan Petrescu

Users who viewed this discussion (Total:0)

Samy

Veteran
Veteran

Joined
20 Apr 2020
Messages
155
Reaction score
28
Points
28
Age
19
Echipele din Spania au reluat pregătirile conform protocolului convenit cu guvernul și au mai primit o veste bună. Oficialii federației au demarat procedura pentru ca în etapele rămase de disputat din La Liga, antrenorii să poată efectua 5 schimbări, nu 3 cât prevede regulamentul.
Spain Press Conference - 2018 FIFA World Cup Russia

Federația spaniolă a anunțat că a trimis o cerere la IFAB (International Football Association Board), organismul însărcinat cu respectarea și schimbarea regulilor jocului. Ibericii vor ca aceste 5 schimbări să se producă în 3 rânduri de-a lungul unui meci.
Măsura are rolul de a proteja sănătatea fotbaliștilor după lunga perioadă de inactivitate provocată de pandemia de coronavirus. Ea va fi aplicată și în ligile inferioare din Spania.
"Cu această propunere, federația dorește să contribuie la buna desfășurare a meciurilor și să pună pe primul plan sănătatea jucătorilor," a explicat Luis Rubiales, președintele forului de la Madrid.

Și Dan Petrescu propusese 5 schimbări într-un meci
Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a cerut ca măsura celor cinci schimbări permise să fie aplicată la reluarea competițiilor.
”Sper să se facă mai multe schimbări, să fie permise 5 schimbări, să fie permis să punem mai mulți jucători pe bancă, să nu mai fie obligatorie regula Under 21 sau, dacă rămâne, să fie mai multe schimbări. Nici viața, nici fotbalul nu vor mai fi la fel. Sunt și eu curios”, recunoștea Dan Petrescu.

Bundesliga este primul campionat puternic din Europa care se va relua în următoarele săptămâni. Etapa a 26-a a primei ligi germane va debuta de pe 15 mai.
sursa: digisport
 
Last edited:
Top Bottom