Stiati ca ? Rasul

Users who viewed this discussion (Total:0)

Samy

Veteran
Veteran

Joined
20 Apr 2020
Threads
56
Messages
155
Reaction score
25
Points
28
Age
19
1588621161992.png


5 lucruri pe care (poate) nu le știai despre râs.

Dureri musculare? Pe lângă faptul că râsul relaxează mușchii, conduce la secreția de endorfine și astfel crește toleranța la durere.

Râzi și scapi de stres. Atunci când râdem, se reduce impactul efectelor hormonilor stresului asupra creierului. Astfel scade intensitatea stărilor de anxietate și starea de spirit se îmbunătățește considerabil.

Poftă bună! Apetitul este reglat prin râs și chiar stimulat, în acest mecanism fiind implicați hormonii numiți ghrelină și leptină.

Inima ”râde” și ea cu tine. La baza multor boli cardiovasculare stau inflamația și nivelul crescut de colesterol și tot râsul este cel care ne ajută să reglăm acești factori de risc, și scade astfel riscul afectării inimii și vaselor, conduce la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea tulburărilor de ritm cardiac și a infarctului miocardic.

Scut natural. În ceea ce privește sistemul imunitar, râsul crește producția de anticorpi, adică vom fi mai bine protejați împotriva bolilor infecțioase, dar și împotriva cancerului. Multe studii au constatat că se activează, în timpul râsului, și celulele sistemului imunitar care distrug celulele canceroase.

Care e motivul pentru care ati avut o criza de ras ultima data ?
 
Top Bottom