Stiati ca ? Somnul

Users who viewed this discussion (Total:0)

Status
Not open for further replies.

Samy

Veteran
Veteran

Joined
20 Apr 2020
Messages
155
Reaction score
28
Points
28
Age
19
1588277931368.png
1. Oamenii ar muri mai repede din cauza lipsei de somn decât de foame. Un om normal rezistă maxim 10 zile fără somn şi aproximativ 14 zile fără mâncare.
2. Recordul în ceea ce priveşte cea mai lungă perioadă fără somn este de 18 zile, 21 de ore şi 40 de minute. Persoana care a rezistat atâta timp fără somn a avut halucinaţii, paranoia, vedere înceţoşată, a vorbit fără noimă şi a suferit pierderi de memorie.
3. Naşterea unui copil în familie se traduce pentru părinţi în aproximativ 400-750 de ore de somn pierdute în primul an.
4. Insomnia micşoarează creierul. Cercetătorii olandezi au descoperit că pacienţii care sufereau de insomnie cronică aveau mai puţină materie cenuşie în cortexul orbitofrontal stâng decât cei care dormeau bine. De obicei, această afecţiune este caracteristică oamenilor care suferă de depresie sau de sindrom posttraumatic.
5. Un studiu efectuat în anul 1998 al cărei rezultat încă nu a primit o explicaţie plauzibilă, a arătat că dacă utilizăm o lumină puternică poziţionată în partea din spate a genunchiului vom putea să resetăm creierul în ceea ce priveşte ceasul biologic.
6. În timp ce dormim creierul nostru se reenergizează, celulele se regenerează, iar corpul nostru începe să producă hormoni importanţi.
7. 12% din populaţia planetei visează alb-negru, însă înainte de apariţia televizorului color procentul acestora era de aproximativ 75%.
8. Lipsa somnului poate cauza o creştere în greutate de aproximativ 900 grame pe săptămână deoarece ni se dereglează echilibrul hormonal şi vom simţi mai des nevoia de a mânca.
9. Înainte de apariţia ceasurilor deşteptătoare existau oameni special angajaţi pentru a da trezirea. Aceştia aveau nişte beţe cu care băteau în geam.
10. Este imposibil să strănutăm atunci când dormim.


sursa : adevarul
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom