[Stiri] Personalul medical acuză oboseală extremă: Director medical și un medic ATI au făcut infarct în timp ce se aflau la serviciu, la Spitalul Jude

Users who viewed this discussion (Total:5)

Alex.

MANIACX FOREVER!!
Veteran

Joined
14 Apr 2020
Threads
28
Messages
122
Reaction score
32
Points
28
Age
21
doctor spital medic


Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Dan Crainic, a suferit un infarct în timp ce îşi exercita profesia, după ce în urmă cu câteva zile același lucru i s-a întâmplat unui medic de pe ATI de la același spital. Diana Mârza, managerul Spitalului Județean Alba Iulia, pune situația pe seama oboselii personalului medical.
Managerul a declarat pentru Digi24 că în cursul zilei de vineri, medicul Dan Crainic a acuzat dureri în piept, a fost consultat, stabilizat de echipa medicală din cadrul spitalului, apoi a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj, unde urma să fie supus unei intervenții chirurgicale.
Diana Mârza a spus că medicul Dan Crainic nu s-a plâns niciodată nici de oboseală, nici de dureri, dar „oboseala se vedea pe fața lui, într-adevăr, așa cum se vedea și pe fața celorlalți colegi, pentru că situația este din ce în ce mai grea și tot mai greu de controlat”.
„În ultima lună, presiunea asupra noastră și stresul au fost foarte mari. Lucrăm de dimineața de la 6:00 până noaptea la 12:00 - 1:00, vorbim în continuu la telefon, ne chinuim să găsim un loc pentru fiecare pacient, în județul nostru numărul de pacienți confirmați cu COVID este foarte mare. Am făcut față până acum și sperăm că vom face, dar suntem supuși zilnic unui stres foarte mare și suntem foarte obosiți”, a explicat Diana Mârza. Ea este convinsă că medicul Dan Crainic a făcut infarct din cauza epuizării.

În acest moment, cu greu se poate găsi un loc liber la spital, iar instituția medicală ar mai avea nevoie de încă doi medici pe ATI, în condițiile în care au mai fost transferați doi din județ zilele trecute.

„Noi mai avem un medic ATI-ist cu infarct zilele trecute”, a menționat Diana Mârza. „Cu siguranță se întâmplă din cauza oboselii, dar doamna doctor este bine și acum sperăm că și domnul doctor medical o să fie bine”, a adăugat managerul Spitalului Județean Alba.

Sursa:
stiripesurse.ro
 
Top Bottom